Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες κατηγορίες σε βάρος του έκπτωτου Προέδρου της Τυνησίας

Από Βικινέα

5 Μαΐου 2011

Τυνήσιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «ο έκπτωτος Πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί και η σύζυγος του κατηγορούνται για συνομωσία κατά της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας».

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τυνησίας ΤΑΠ φέρει τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώνει ότι «ο Μπεν Αλί και η σύζυγος του, Λέιλα Τραμπελσί, καταζητούνται επίσης για πρόκληση αναταραχής, δολοφονίες και λεηλασίες». Οι πρόσφατες αυτές κατηγορίες έρχονται να προστεθούν σε 18 άλλες κατά του Μπεν Αλί, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Επίσης δικαστήριο της Τυνησίας εξετάζει επεισόδιο κατά την διάρκεια των ταραχών που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Μπεν Αλί και στο οποίο τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στην πόλη Ουαρντανίν. Οι οικογένειες των θυμάτων υποστηρίζουν ότι «ο Μπεν Αλί διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ κατά των παιδιών».

Μετά από 23 χρόνια διακυβέρνησης, ο Μπεν Αλί αναγκάστηκε να διαφύγει στην Σαουδική Αραβία με κάποια από τα μέλη της οικογένειας του. Ο Υπουργός δικαιοσύνης της Τυνισίας δήλωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για έκδοση του έκπτωτου Προέδρου από την Σαουδική Αραβία.Πηγές