ΝΑΤΟ: Επιτυχημένη η δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη

Από Βικινέα

15 Μαΐου 2012

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, δήλωσε ότι η συμμαχία διεξήγαγε επιτυχή δοκιμή του αμυντικού αντιπυραυλικού της συστήματος για την Ευρώπη.

Σε σχόλιο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο Άντερς Φογκ Ρασμούσεν δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ πρόκειται να ανακοινώσει στα πλαίσια της συνόδου του αργότερα αυτό το μήνα», ότι «το αντιπυραυλικό σύστημα διαθέτει προσωρινές δυνατότητες». Επεσήμανε επίσης ότι «το σύστημα θα είναι περιορισμένο και η ανάπτυξη του θα αποτελέσει το πρώτο πραγματικό βήμα για την ασφάλεια όλων των ΝΑΤΟϊκών χωρών της Ευρώπης».

Ο Επικεφαλής του ΝΑΤΟ τόνισε την απειλή που ενέχουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι, λέγοντας ότι «30 χώρες διαθέτουν αυτή την τεχνολογία». Και πρόσθεσε ότι «αν και το ΝΑΤΟ προτιμά να επιλύει τα προβλήματα του μέσω της διπλωματίας, η συμμαχία πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε όσους φέρονται επιθετικά».

Η Ρωσία αντιτίθεται στην ανάπτυξη αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ευρώπη λέγοντας ότι «αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας».Πηγές