Με μποϊκοτάζ απειλεί η Ινδία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

26 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπιονίκες της Ινδίας ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει η χώρα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Λονδίνο, λόγω της συνεργασίας των Βρετανών με μια πολυεθνική εταιρεία.

«Προτείνουμε να μην συμμετέχει η ομάδα της Ινδίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λόγω της συνεργασίας των Βρετανών με την εταιρεία Dow Chemical, η οποία ανέλαβε το κόστος κατασκευής έργου, το οποίο θα περιβάλλει το Ολυμπιακό Στάδιο», αναφέρεται σε επιστολή προς τον Υπουργό Αθλητισμού της Ινδίας.

Αυτή η εταιρεία θεωρείται υπεύθυνη για την διαρροή φυσικού αερίου στην Μποπάλ, το 1984, η οποία προκάλεσε άμεσα τον θάνατο 3.000 ανθρώπων, ενώ μέχρι σήμερα πέθαναν 15.000 άτομα. Η εταιρεία δήλωσε ότι «δεν ξεχνά το παρελθόν, αλλά η αποζημίωση 470 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν αρκετή για να καλύψει κάπως τις ζημιές».

Από την δική της πλευρά, η Οργανωτική Επιτροπή του Λονδίνου δήλωσε ότι «υπερασπιζόμαστε την Dow Chemical, η οποία είναι από τους 11 μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, μαζί με τις Coca Cola, Panasonic και Samsung».
Πηγές

Bookmark-new.svg