Μετά από πυρκαγιά στη Βαλτιμόρη σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι

Από Βικινέα

16 Δεκεμβρίου 2010

Χάρτης της Βαλτιμόρης

Μια πυρκαγιά σε ένα διώροφο σπίτι σκότωσε έξι (6) ανθρώπους - τρία (3) παιδιά και τρεις ενήλικες - στη Βαλτιμόρη (ΗΠΑ), νωρίς το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 2010. Η φωτιά επεκτάθηκε σε τρία γειτονικά σπίτια.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, Κέβιν Κάρτραϊτ, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 5 π.μ (τοπική). Οι πυροσβέστες έφθασαν στη περιοχή και εισήλθαν στο κτίριο για να σβήσουν τη φωτιά, αλλά οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή τους ανάγκασαν να βγουν από το κτίριο.

Ο Κάρτραϊτ είπε ότι μετά την «κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες εισήλθαν στο κτίριο και βρήκαν πέντε (5) πτώματα. Μετά από κάποιες έρευνες βρέθηκε και έκτο πτώμα». Ο Κάρτραϊτ δεν ήταν βέβαιος για την ηλικία και την ταυτότητα των νεκρών, αλλά οι γείτονες δήλωσαν ότι στο διώροφο σπίτι, το οποίο κάηκε, ζούσε ένας ηλικιωμένος άνδρας και η σύζυγος του, η εγγονή τους και τα τρία δισέγγονα τους. Ένας γείτονας, η Κάρεν Λαν, δήλωσε ότι το ζευγάρι ήταν ο Ρίτσαρντ και η Ελεανόρ Σάττερφιελντ και ότι το όνομα της εγγονής τους ήταν Τιάρα.

Οι αρχές προσπαθούν να μάθουν ποιες ήταν οι αιτίες της πυρκαγιάς. Αιτία των θανάτων θεωρείται η εισπνοή καπνού, αλλά ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ακόμα τη πραγματική αιτία. Παραμένει επίσης ασαφές αν το σπίτι είχε ανιχνευτές καπνού.Πηγές