Μήνυση της BP εναντίον τρίτης εταιρείας για την διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού

Από Βικινέα

21 Απριλίου 2011

Η εταιρεία πετρελαίου ΒΡ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του κατασκευαστή του εξαρτήματος που απέτυχε να σταματήσει την παρατεταμένη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Η εταιρεία κατέθεσε την μήνυση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης κατηγορώντας για αμέλεια την εταιρεία Cameron International, κατασκευάστρια του εξαρτήματος που θα απέτρεπε έκρηξη στην πλατφόρμα Deepwater Horizon. Η ΒΡ υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ήταν ελαττωματικό και συνέβαλε στην πρόκληση της καταστροφής.

Η ΒΡ ισχυρίζεται ότι η εταιρεία Cameron θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες και το οικονομικό κόστος που της αναλογεί και που ενδεχομένως να προκύψει από την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Η έκρηξη που σημειώθηκε πέρυσι στην πλατφόρμα πετρελαίου είχε σαν αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και να προκληθεί υποθαλάσσια διαρροή πετρελαίου που διήρκεσε 85 ημέρες με αποτέλεσμα 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου να χυθούν στον Κόλπο του Μεξικού. Η καταστροφή που προκλήθηκε ήταν η χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ.Πηγές