Μάλι: Συνελήφθησαν ανώτερα στελέχη του ισλαμικού κινήματος

Από Βικινέα

5 Φεβρουαρίου 2013

Δύο ηγετικά στελέχη του ισλαμικού κινήματος συνελήφθησαν στο Βόρειο Μάλι, συμπεριλαμβανομένου και ανώτερου ηγετικού στελέχους της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ Ντάιν.

Η αυτονομιστική οργάνωση των Τουαρέγκ δήλωσε ότι «συνέλαβε τον Μοχάμεντ Μούσα Αγκ Μοχάμεντ και τον Ουμεϊνί Ούλντ Μπάμπα Αχμέντ, κοντά στην μεθόριο του Μάλι με την Αλγερία. Ο Αγκ Μοχάμεντ είναι ο τρίτος στην ιεραρχία της οργάνωσης Ανσάρ Ντάιν και συμμετείχε στην επιβολή αυστηρού ισλαμικού νόμου στο Τιμπουκτού».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λωράν Φαμπιούς, δήλωσε ότι «γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές σε οδούς ανεφοδιασμού και κέντρα εκπαίδευσης σε απομονωμένες περιοχές στην έρημο του βορειοανατολικού Μάλι. Στόχος των γαλλικών δυνάμεων είναι να καταστήσουν αδύνατη την παραμονή των ανταρτών στο βόρειο Μάλι».

Επίσης τη Δευτέρα, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι, τον οποίο και συνεχάρη για τις επιχειρήσεις στο Μάλι, τις οποίες ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «αποφασιστικές».Πηγές