Κλοπή προσωπικών δεδομένων από χάκερ στο PlayStation Network

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

27 Απριλίου 2011

Τα γραφεία της Sony στο Τόκιο

Μεγάλη κλοπή προσωπικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε από χάκερ στο PlayStation Network, καθώς θεωρείται πως εκλάπησαν στοιχεία από περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό το γεγονός έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες «ηλεκτρονικές κλοπές» της ιστορίας.

Η Sony, που διαχειρίζεται το δίκτυο, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως παρατήρησε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στις 19 Απριλίου, που οδήγησε στο να κλείσει το δίκτυο. Αναφέρει, επίσης, «πως εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα όπως ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί και ερωτήσεις ασφαλείας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πως εκλάπησαν και αριθμοί πιστωτικών καρτών». Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε «πως χρειάστηκαν αρκετές μέρες ερευνών μέχρι να διαπιστώσουν πως εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα των χρηστών». Η εταιρία έστειλε αμέσως ειδοποιήσεις στους χρήστες του PlayStation Network για να τους ενημερώσει σχετικά με αυτό το περιστατικό.

Το Playstation Network άρχισε τη λειτουργία του το 2006 και παρέχει παιχνίδια μουσική και άλλα στους χρήστες της δημοφιλούς κονσόλας PlayStation 3, ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2011 αριθμούσε 77 εκατ. χρήστες.Πηγές

Bookmark-new.svg