Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο Μεξικό

Από Βικινέα

22 Μαρτίου 2012

Ισχυρός σεισμός 7.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τον Κόλπου του Μεξικού κοντά στο Ακαπούλκο. Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, δήλωσε ότι δεν σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές. Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία αναφέρει ότι «επίκεντρο του σεισμού ήταν η πολιτεία Γκουερέρο στο νοτιοδυτικό Μεξικό».

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη του Μεξικού, όπου οι κάτοικοι τρομαγμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Αλλά ο δήμαρχος της πόλης, μετά από περιπολία με ελικόπτερο, δήλωσε ότι «δεν φαίνεται να έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημίες».

Ανώτερος αξιωματούχος στον υψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης του Μεξικού, τον Torre Mayor, δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» ότι «το οικοδόμημα κτίστηκε για να μπορεί να αντέξει αυτού του είδους τις σεισμικές δονήσεις». Ο Torre Mayor είναι και ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Λατινική Αμερική.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Ειρηνικού αναφέρει ότι «ο σεισμός δεν μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι». Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η δεκατριάχρονη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα είναι ασφαλής. Η Μαλία βρίσκεται σε διακοπές στο νοτιοδυτικό Μεξικό με φίλους.Πηγές