Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιράν και Κίνα θα υπογράψουν συμφωνία για δημιουργία μετρό

Από Βικινέα

20 Ιουλίου 2011

Όπως μετέδωσε χθες κρατική τηλεόραση του Ιράν, «το Ιράν θα υπογράψει συμβόλαιο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για τη δημιουργία υπόγειου δικτύου μεταφορών». Όπως ανέφερε ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών και Διαχείρισης Καυσίμων του Ιράν, Μοχαμάντ Ρογιανιάν, «Το συμβόλαιο με τη Κίνα θα υπογραφεί τη Τρίτη το βράδυ».

Η Κίνα, η οποία είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου, με πρώτη την Ιαπωνία, λαμβάνει μέρος σε έργα υποδομής που διεξάγονται στο Ιράν, καθώς οι δυτικές εταιρείες δεν μπορούν να επενδύσουν στα έργα υποδομής, λόγω κυρώσεων που είχαν υποβληθεί στο Ιράν.

Τον Φεβρουάριο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Κίνα για κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ιράν-Κίνας ανέρχονται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, με τον Πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να δηλώνει ότι «το Ιράν ελπίζει ότι αυτές οι συναλλαγές θα φθάσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια».Πηγές