Η 26η Ιανουαρίου κηρύχθηκε ημέρα μνήμης για τα θύματα της έκρηξης στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο
26 Ιανουαρίου 2011
Σήμερα, στη Μόσχα κηρύχθηκε μέρα πένθους για τα θύματα της έκρηξης στο αεροδρόμιο Ντονοντέντοβο, όπου πέθαναν 35 άνθρωποι. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου του δήμαρχου της Μόσχας. «Στη μνήμη για τα θύματα της έκρηξης, η οποία έγινε στις 24 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν έλαβε την απόφαση να κηρύξει τις 26 Ιανουαρίου 2011 μέρα πένθους στην πόλη Μόσχα», — αναφέρει το «Ιντερφάξ».
Παρόμοια απόφαση έλαβε ο κυβερνήτης της Περιφέρειας της Μόσχας Μπορίς Γκρόμοφ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκρόμοφ, Αντρέι Μπαρκόφσκι. Ο τελευταίος εξήγησε, ότι «λόγω του πένθους σε αυτά τα δύο (2) υποκείμενα της Ομοσπονδίας θα ακυρωθούν τα ψυχαγωγικά θεάματα, τα ψυχαγωγικά προγράμματα στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, και θα υποσταλούν οι σημαίες της Μόσχας και της Περιφέρειας της Μόσχας».
Πηγές
[επεξεργασία]- «Частный корреспондент» "26 января в Москве и Подмосковье объявлен день траура". «Частный корреспондент», 26 January 2011
Αυτή είναι μια πλήρης ή μερική μετάφραση του άρθρου "[[::ru:n:Столичный регион скорбит о жертвах теракта в аэропорту Домодедово|Столичный регион скорбит о жертвах теракта в аэропорту Домодедово]]", από την [[::ru:n:|
|