Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η χιονοθύελλα του Δεκεμβρίου κάλυψε τα βορειοανατολικά των ΗΠΑ

Από Βικινέα

30 Δεκεμβρίου 2010

Μια αναπαράσταση καταιγίδας από δορυφόρο
Το χιόνι καλύπτει το Νιού Τζέρσεϊ

Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα στις ΗΠΑ κάλυψε πολλές περιοχές της Νέας Αγγλίας. Αφού επεκτάθηκε από τη Βιρτζίνια στη Μέιν, ο άνεμος, με 50 μίλια την ώρα (80,5 χιλιόμετρα ανά ώρα), μετέφερε περισσότερα από δύο (2) πόδια χιονιού σε μερικές περιοχές.

Οι κάτοικοι ετοιμάζονται για τη χειρότερη χιονοθύελλα εδώ και αρκετό καιρό. Η καταιγίδα κατατάσσεται στην κατηγορία 2 των τυφώνων. Το Βέλλφλιτ, η Μασαχουσέτη είδαν ένα άνεμο 80 μιλιών ανά ώρα, τον πιο δυνατό που καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Το Κονέκτικατ, η Νέα Υόρκη και η Μέιν αναφέρουν ότι είδαν άνεμο 60 μιλιών ανά ώρα, ενώ το Κάπ Κοντ αναφέρει ότι είδε άνεμο 70 μιλιών ανά ώρα.

Το χιόνι έφτασε τις 32 ίντσες (81.3 εκαταστόμετρα) στο Ράχβει, περιοχή της πολιτείας, η οποία δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα. Στις περισσότερες πόλεις του Νιού Τζέρσεϊ έπεσε ένα πόδι χιονιού, ενώ στο Κονέκτικατ, στο Ντελάγουερ, στο Μέιν και στο Μέριλαντ έπεσε περίπου ένα (1) πόδι (30,84 εκατοστόμετρα), και στη Μασαχουσέτη έφτασε το 1,5 πόδι.

Τη Δευτέρα, τα ταξίδια έγιναν δύσκολα, με πτήσεις να ακυρώνονται στη Φιλαδέλφια, στο Νιούαρκ, στη Νέα Υόρκη, στο Χάρτφορντ, στη Βοστώνη και στην Ουάσινγκτον. Οι οδηγοί επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως στις μεγάλες λεωφόρους, όπου τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα.Πηγές