Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Μισέλ Ομπάμα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αφρική

Από Βικινέα

21 Ιουνίου 2011

Η Μισέλ Ομπάμα

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αφρική, με στόχο την ενδυνάμωση των νέων. Κατά την άφιξή της στην Πρετόρια η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι «θα ενθαρρύνει νέους Αφρικανούς να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για την επίλυση προβλημάτων της ηπείρου τους, όπως η φτώχεια, οι ασθένειες και οι κλιματικές αλλαγές. Θα τονίσει επίσης την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της υγείας».

Η Πρώτη Κυρία αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα και τον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου. Θα επισκεφτεί επίσης το Ίδρυμα Μαντέλα και το Μουσείο Απαρτχάιντ στο Γιοχάνεσμπουργκ, θα συναντηθεί με ομάδες κατά του AIDS και θα μιλήσει σε νέες γυναίκες, σε Φόρουμ που οργανώνεται με αμερικανική υποστήριξη με θέμα τις κοινωνικές και οικονομικές πρωτοβουλίες στην Αφρική.

Η Μισέλ Ομπάμα, την οποία συνοδεύουν οι κόρες της Μαλία και Σάσα, θα ολοκληρώσει το ταξίδι της με διήμερη επίσκεψη στην Μποτσουάνα. Αναλυτές αναφέρουν ότι «η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία περίοδο που οι ΗΠΑ προσπαθούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αφρική και ιδιαίτερα την Νότια Αφρική, η οποία έχει διαφωνεί με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη».Πηγές