Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Κίνα είναι έτοιμη να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες δέχθηκαν το χτύπημα της οικονομικής κρίσης

Από Βικινέα

24 Δεκεμβρίου 2010

Αρχείο:Jiang Yu 29 May 2007.jpg
Η Γιάνγκ Χου, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας

Η Κίνα είπε ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η οποία χτύπησε δεκαέξι (16) χώρες της Ευρωζώνης. Η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Γιάνγκ Χου δήλωσε: "Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει τη κρίση και να πραγματοποιήσει οικονομική ανάκαμψη".

Αρκετά μέλη της Ευροζώνης επηρεάστηκαν από την αύξηση των επιπέδων του χρέους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπέγραψαν συμφωνία για πακέτο ενίσχυσης 110 δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ελλάδα, και ένα πακέτο ενίσχυσης 85 δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ιρλανδία. Οι αναλυτές του κλάδου ανέφεραν ότι υπάρχει φόβος ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναγκαστούν να πάρουν βοήθεια από το ΔΝΤ.

Η Γκιάγνκ είπε ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να υποστηρίξει τη περιοχή, λέγοντας ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα γίνουν, στο μέλλον μια "σημαντική αγορά" για τα κινεζικές επενδύσεις σε αποθεματικά. Η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεράστια αποθέματα σε ξένο νόμισμα, κυρίως σε δολάρια των ΗΠΑ. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Κίνα σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα ευρώ στο μέλλον. Άλλοι θεωρούν ότι η Κίνα ετοιμάζεται να αγοράσει περίπου 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τη Πορτογαλία να ξεφύγει από τη πίεση στην αγορά ομολόγων.Πηγές