Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε Χουλκ και Βίτσελ

Από Βικινέα

4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Χουλκ

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, καθώς χθες ανακοίνωσε Χουλκ και Άξελ Βίτσελ.

Ο Χουλκ υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε έτη με τη Ζενίτ και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 29. Η μεταγραφή του κόστισε στην πρωταθλήτρια Ρωσίας 60 εκατομμύρια ευρώ και έγινε η πιο ακριβή του καλοκαιριού: ο πρώην σύλλογος του ποδοσφαιριστή, η ΦΚ Πόρτο, έλαβε 40 εκατομμύρια ευρώ, η εταιρία που κατείχε το 15% των δικαιωμάτων του παίκτη πήρε 9 εκατομμύρια ευρώ, οι διαμεσολαβητές πήραν 6 εκατομμύρια ευρώ προμήθεια, άλλα 3 εκατομμύρια βρέθηκαν στο ταμείο αλληλεγγύης, ενώ ο Χουλκ και ο μάνατζερ του έλαβαν 2 εκατομμύρια την πραγματοποίηση της μεταγραφής. Μαζί με την ΦΚ Πόρτο, ο Χουλκ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 3 κύπελλα Πορτογαλίας, 3 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας και το Γιουρόπα Λιγκ 2010-2011.

Μετά τη μεταγραφή του Χουλκ, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε και τη μεταγραφή του Άξελ Βίτσελ, η οποία φαίνεται να κόστισε στον ρωσικό σύλλογο περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο Άλεξ Βίτσελ ήταν παίκτης της Μπενφίκα και της εθνικής Βελγίου. Μαζί με την Μπενφίκα, ο Βίτσελ κατέκτησε το Κύπελλο της Πορτογαλικής Λίγκας. Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο Βίτσελ θα παίζει με το νούμερο 28 για πέντε έτη.Πηγές