Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ανάγκασε οπαδό της να πληρώσει πρόστιμο μέσω δίκης

Από Βικινέα

13 Φεβρουαρίου 2013

Οπαδοί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατάφερε, μέσω δίκης, να αναγκάσει οπαδό της να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο για παράνομη ενέργεια του στον αγώνα με την Τέρεκ Γκρόζνι (14 Σεπτεμβρίου 2012).

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον αγώνα της Ζενίτ με την Τέρεκ (0:2), ο οποίος διεξήχθη στο Στάδιο Πετρόφσκι, στις 14 Σεπτεμβρίου 2012. Η Ζενίτ βρισκόταν πίσω στο σκορ, ενώ η Τέρεκ κέρδισε ένα επικίνδυνο φάουλ. Πριν, όμως, ο παίκτης των φιλοξενούμενων προλάβει να το εκτελέσει, ένας οπαδός της Ζενίτ εισέβαλε στο γήπεδο, ωστόσο, πιάστηκε από τους φρουρούς.

Μετά τον αγώνα, αρμόδια επιτροπή της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέβαλε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χρηματικό πρόστιμο 20.000 ρούβλιων (περίπου 500 ευρώ). Η Ζενίτ πήρε στο δικαστήριο τον οπαδό της, καθώς στο πίσω μέρος του εισητηρίου έγραφε πως «η καλή συμπεριφορά είναι υποχρεωτικό μέρος ενός παιχνιδιού» και πως «η ομάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει τον οπαδό της να πληρώσει το πρόστιμο, σε περίπτωση που το πρόστιμο της επιβλήθηκε εξαιτίας των ενεργειών του συγκεκριμένου οπαδού».

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται πως «ο οπαδός θα πληρώσει πρόστιμο 20.000 ρούβλιων στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθώς επίσης θα πληρώσει 800 ρούβλια στο κρατικό ταμείο. Ο οπαδός έχει δικαίωμα να υποβάλει έφεση εντός ενός μηνός».Πηγές