Η Εθνική Φινλανδίας νίκησε την Εθνική Σουηδίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϊ 2011

Από Βικινέα

16 Μαΐου 2011

Ο τόπος διεξαγωγής του τελικού

Χθες, η Εθνική Φινλανδίας νίκησε με σκορ 6:1 την Εθνική Σουηδίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϊ 2011, που διεξήχθη στο Orange Arena, στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Στον μικρό τελικό, η Εθνική Τσεχίας νίκησε την Εθνική Ρωσίας με σκορ 7:4.

Στη πρώτη περίοδο, καμία από τις ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει. Ωστόσο, στο 8ο λεπτό (7:40) της δεύτερης περιόδου, η Σουηδία άνοιξε το σκορ χάρη σε τέρμα του Μάγκουνς Παγιάρβι. Παρόλο αυτά, η Φινλανδία κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη σε τέρμα του Ζάρκο Ίμμονεν, μόλις επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου.

Στο δεύτερο λεπτό (2:35) της τρίτης περιόδου, η Εθνική Φινλανδίας προηγήθηκε με 2:1 στο σκορ χάρη σε τέρμα του Πέττερι Νοκελαϊνεν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο Νίκο Κάπανεν, μετά από πάσα του Τζουχαμάτιν Ααλτόνεν, έκανε το σκορ 3:1 υπέρ της Φινλανδίας. Στο 17ο λεπτό (16:41), ο Τζέιμ Πέσονεν έκανε το σκορ 4:1, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (7:16), ο Μίκα Πιοριάλα έκανε το σκορ 5:1 υπέρ της Εθνικής Φινλανδίας. Το τελικό σκορ του αγώνα διαμόρφωσε ο Άντι Πίχλστρομ, μόλις 55 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Ζούκα Ζάλονεν, προπονητής της Εθνικής Φινλανδίας δήλωσε ότι «για πολύ καιρό η Εθνική Φινλανδίας λάμβανε κριτικές επειδή δεν μπορούσε να νικήσει στους τελικούς. Περιμέναμε για ένα χρυσό μετάλλιο από το 1995». Ο Ζάρκο Ίμμονεν, ο οποίος είχε ισοφαρίσει για την Εθνική Φινλανδίας δήλωσε ότι «πιστεύαμε στους εαυτούς μας, ακόμα και όταν χάναμε με σκορ 1:0».Πηγές