Η Βενεζουέλα άλλαξε τη ζώνη ώρας της

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

2 Μαΐου 2016

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο

Η Βενεζουέλα άλλαξε τη ζώνη ώρας της για να μειώσει τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο. Τη νύχτα της Κυριακής, οι κάτοικοι της χώρας άλλαξαν τους δείκτες του ρολογιού στις 02:30 και τους έβαλαν μισή ώρα μπροστά, στις 03:00 (τοπική ώρα).

Μ' αυτό τον τρόπο, η χώρα επιστρέφει στη ζώνη ώρας που είχε μέχρι της 9 Δεκεμβρίου 2007, όταν ο Ούγκο Τσάβες αποφάσισε να αλλάξει τους δείκτες του ρολογιού, ώστε τα παιδιά να μην πηγαίνουν στα σχολεία πριν την ανατολή του ήλιου.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι κρίσιμη και η αλλαγή της ώρας δεν είναι το μόνο νομοσχέδιο που λήφθηκε από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Νωρίτερα, ο Νίκολας Μαδούρο ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτερου μισθού σε 30%, μ' αποτέλεσμα ο κατώτερος μισθός να είναι 15.051 μπολιβάρ (δηλ. 1.505 αμερικάνικα δολάρια) - αυτή είναι η δωδέκατη αύξηση μισθού που ανακοινώνει ο Μανδούρο μετά την ανάληψη της προεδρίας.

Παρ' ολ' αυτά, η κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σ' όλες τις πόλεις της χώρας, πλην της πρωτεύουσας, για τέσσερις ώρες κάθε μέρα, τη μείωση της χρήσης των κλιματιστικών, καθώς και τη μείωση των εργάσιμων μερών των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι πλέον εργάζονται μονάχα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι κάτοικοι της χώρας έχουν έλλειψη σε βασικά είδη, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε διαδηλώσεις και ταραχές στο Μαρακαΐμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε πως «αυτή είναι μια απαραίτητη θυσία για να σωθεί η Guri».

Bookmark-new.svg
Πηγές