Η Αστυνομία της Νορβηγίας δηλώνει ότι ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ έδρασε μόνος του

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

26 Ιουλίου 2011

Η Αστυνομία της Νορβηγίας δηλώνει ότι «όλα τα στοιχεία αναφέρουν ότι ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ έδρασε μόνος του, όταν σκότωσε 76 ανθρώπους τη περασμένη Παρασκευή».

Όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στις έρευνες στο Reuters, «πιστεύουμε ότι ο κατηγορούμενος έχει μικρή αξιοπιστία σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο, αλλά δεν μπορούμε να απορρίψουμε απόλυτα το ενδεχόμενο. Θέτουμε υπό αμφισβήτηση και τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ότι δηλαδή ανήκει σε ακροδεξιό δίκτυο αντισλαμικών σταυροφόρων».

Στα σύνορα της χώρας έχουν αρθεί οι έλεγχοι της Αστυνομίας, κάτι που δείχνει ότι η Αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου όσον αφορά τη συμμετοχή του σε κάποιο ακροδεξιό δίκτυο, ενώ η Νορβηγία δεν ζήτησε από άλλες χώρες να διενεργήσουν έρευνα και δεν αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής.

Ο κατηγορούμενος μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια ποινή κάθειρξης αν αποδειχθεί η ενοχή του. Ο Ράγκνχιλντ Μπιόρνεμπεκ, Ερευνητής της Αστυνομικής Σχολής της Νορβηγίας, δήλωσε ότι «ο Μπρέιβικ, όπως όλοι οι μαζικοί δολοφόνοι, δεν έχουν συμπόνια και αδιαφορούν για τους ανθρώπους που σκοτώνουν και δεν φαίνεται να έχουν τύψεις».Πηγές

Bookmark-new.svg