Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ

Από Βικινέα

7 Ιουνίου 2011

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ιωακίμ Σάουερ

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε εχθές στον Λευκό Οίκο την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Με κάθε επισημότητα η μονοήμερη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ άρχισε με 19 κανονιοβολισμούς στους νότιους κήπους του Λευκού Οίκου και θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο. Επίσης το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Επίσης θα τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την σημαντικότερη τιμητική διάκριση που απονέμουν οι ΗΠΑ.

Οι συνομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα και της Άνγκελα Μέρκελ επικεντρώθηκαν στο θέμα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, στους πολέμους στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, καθώς και στις διαβουλεύσεις για το ποιος θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Ντομινίκ Στρος Κάν στο πηδάλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρή επιδημία του βακτηριδίου E.Coli, με τουλάχιστον 22 νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα. Το Βερολίνο έχει επίσης ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2022.Πηγές