Ετήσιο συνέδριο της ΕΛ/ΛΑΚ 2011

Από Βικινέα

21 Μαΐου 2011

Παρουσίαση για το Zarafa στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας

Άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) με θέμα «Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης» από χθες Παρασκευή 20 και θα συνεχιστούν το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), το Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και τη Λάρισα (ΤΕΙ Λάρισας). Σκοπός του Συνεδρίου η ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και την προσέλκυση περισσότερων δημιουργών στην από κοινού ανάπτυξή έργων λογισμικού.

Από τις αναγνωρισμένες συμμετοχές ως ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Italo Vignoli (Document Foundation), Erik Duval, Milo Oostergo (Zarafa), Stefano Zacchiroli (Debian Project Leader), Javier Ruiz (Open Rights Group) και Gokmen Goksel (Pardus). Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλυφθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο: Τα θεμέλια της ανάπτυξης του Internet
  • Ανοιχτά Μοντέλα Επιχειρηματικότητας
  • Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο
  • Γιατί το Ανοιχτό Λογισμικό ταιριάζει με το Δημόσιο

Στους χώρους του συνεδρίου λειτουργούν παράλληλα και εργαστήρια για την εκπαίδευση και πρακτική εξοικείωση με συγκεκριμένα λογισμικά ανοικτού κώδικα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Αυτά καλύπτουν ευρύ φάσμα εφαρμογών Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού όπως: Φτιάξε το δικό σου youtube με ΕΛΛΑΚ, Αρχιτεκτονικές Cloud μεγάλης διαθεσιμότητας, OWASP Hackademic Challenges, Χτίζοντας ένα δίκτυο Open-Mesh, Hackerspace αλά Ελληνικά, Tutorial session Zarafa Collaboration Platform, Asterisk κ.ά.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρακολούθηση ομιλιών και εργαστηρίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.Πηγές