Εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας στη Λάρισα

Από Βικινέα

29 Μαρτίου 2011

Wikinews
Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ηχογραφημένο τμήμα της παρουσίασης του Yiannis g

Audio Wikinews - Έχετε προβλήματα με το αρχείο; Δείτε στο media help.


Στιγμιότυπο από το Workshop

Πραγματοποιήθηκε χθες το προγραμματισμένο εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας. Την εκδήλωση εκ μέρους της σχολικής κοινότητας χαιρέτισε ο Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κολοκοτρώνης Δημήτρης, ενώ την ΕΛΛΑΚ εκπροσώπησε ο Βασίλης Βλάχος που μίλησε εν συντομία για τις προγραμματισμένες δράσεις της εταιρείας.

Το εργαστήριο απευθύνονταν σε ένα εξειδικευμένο κοινό - καθηγητές πληροφορικής στη 2βάθμια εκπαίδευση.

Τον κύριο όγκο της παρουσίασης του εγχειρήματος είχε ο Γιάννης Γιανναράκης, που μίλησε για τις βασικές αρχές της Βικιπαίδειας και την αξία της συνεισφοράς μας σ'αυτήν. Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση για διάφορα θέματα εφαρμογής της πολιτικής του εγχειρήματος (πνευματικά δικαιώματα, ρόλος των διαχειριστών στο εγχείρημα, πόλεμος επεξεργασιών σε αμφισβητούμενα άρθρα κλπ) καθώς και πρακτικές εφαρμογές εξοικείωσης των χρηστών με την επεξεργασία άρθρων.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, ότι τόσο η υποδομή όσο και η υποστήριξη από την υπεύθυνο της αίθουσας πληροφορικής κ.Ζήση Καρασίμο ήσαν εξαιρετικές.Πηγές