Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Βικιπαίδειας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Από Βικινέα

24 Φεβρουαρίου 2011

Wikinews
Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ηχογραφημένο τμήμα της παρουσίασης του χρήστη Geraki

Audio Wikinews - Έχετε προβλήματα με το αρχείο; Δείτε στο media help.


Πραγματοποιήθηκε χθες το προγραμματισμένο εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας από κοινού με την ΕΛΛΑΚ. Οι εργασίες ξεκίνησαν σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου, που είχε μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής.

Του εργαστηρίου προηγήθηκαν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Κο Ιωάννη Τροχόπουλο, της εκπροσώπου του Δήμου Βέροιας και της ΕΛΛΑΚ αντίστοιχα.

Νέοι Βικιπαιδιστές εν δράσει

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον Γιάννη Γιανναράκη που μίλησε για την σημασία του εγχειρήματος και την αξία της συμμετοχής μας σε αυτό καθώς και από τον χρήστη Geraki που παρουσίασε τις βασικές αρχές της Βικιπαίδειας. Σημαντική επίσης ήταν η συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Από την κοινότητα της ελληνικής Βικιπαίδειας συμμετείχαν ο χρήστης Glavkos και ο ArielGlenn που είχε τον γενικότερο συντονισμό του εργαστηρίου.
Πηγές