Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργαστήριο για την Βικιπαίδεια στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Από Βικινέα
Wikinews
Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

6 Μαΐου 2011

Αυτό το άρθρο αναφέρεται στο Ίδρυμα Wikimedia, σε ένα από τα εγχειρήματά του, ή τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό. Τα Βικινέα είναι ένα εγχείρημα του Ιδρύματος Wikimedia.

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων το προγραμματισμένο εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας.

Στόχος του εργαστηρίου για άλλη μια φορά ήταν η κατανόηση των βασικών αρχών ή πυλώνων του εγχειρήματος, η εξοικείωση των νέων χρηστών με την επεξεργασία της Βικιπαίδειας και η ενθάρρυνσή τους για να προχωρήσουν στην πρώτη τους επεξεργασία.

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Λιζελόττα-Καλλιόπη Ζαΐμη, που μίλησε εν συντομία και για το έργο και την συμβολή της ιστορικής βιβλιοθήκης στην πόλη και την απήχηση που έχει στους Γιαννιώτες.

Κύριος ομιλητής και σ'αυτό το εργαστήριο ήταν Γιάννης Γιανναράκης που προσπάθησε να δώσει αυτή τη φορά μια μεγαλύτερη αμεσότητα στην παρουσίαση. Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση ήταν αρκετά μεγάλο και δεν έλειψαν και τα τεχνικά προβλήματα (προσωρινή αδυναμία πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης). Παρόλ' αυτά οι εντυπώσεις υπήρξαν αρκετά καλές, τόσο από το κοινό όσο και από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης που συμμετείχε και αυτό ενεργά στην επεξεργασία άρθρων.

Στην παρουσίαση συμμετείχε και η κοινότητα Linux των Ιωαννίνων τις δραστηριότητες της οποίας παρουσίασε ο εκπρόσωπός της Λευτέρης Ζαφείρης.

Από την κοινότητα χρηστών της Βικιπαίδειας συμμετείχε ο Glavkos.
Πηγές