Επτά άνθρωποι στη Κίνα σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη

Από Βικινέα

7 Δεκεμβρίου 2010

Φωτογραφία του χλωρίου του αλουμινίου (αγγ. aluminum chloride)

Επτά (7) ανθρώποι σκοτώθηκαν και άλλοι τριανταεφτά (37) τραυματίσηκαν το Σάββατο, τη νύχτα, στο Ίντερνετ Καφέ στην επαρχία Γκουϊζού, στα νοτιοδυτικά της Κίνας, μετά από έκρηξη χημικών, τα οποία βρισκόταν άνομα σε μαγαζί χημικών.

Τα κινέζικα ΜΜΕ καταγράφουν ότι νιτρικό νάτριο και άλλα χημικά βρίσκονταν σε ένα κοντινό μαγαζί χημικών όπου εξεράγησαν περίπου στις 11:05 (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα το Ίντερνετ Καφέ να πιάσει φωτιά.

Σαρανταπέντε (45) ανθρώποι βρισκόταν στον χώρο την ώρα της έκρηξης. Έξι (6) άνθρωποι σκοτώθηκαν στο καφέ, ενώ μια γυναίκα κάηκε και πέθανε στο νοσοκομείο. Ένα (1) άτομο έμεινε ζωντανό χωρίς πληγές.

Η αστυνομία κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος χημικών για "παράνομη χρήση χημικών", σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ο μάνατζερ και ο διευθυντής του καφέ πήγαν στην Αστυνομία για ανάκριση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αναφέρε ότι σκοτώθηκε και ένα παιδί. Σύμφωνα με την νομοθεσία της Κίνας, παιδιά κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών δεν έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε Ίντερνετ Καφέ.Πηγές