Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιχείρηση διάσωσης μετά από ναυάγιο στο Σότσι

Από Βικινέα

13 Φεβρουαρίου 2011

Άποψη του Σότσι από την θάλασσα

Στις ακτές του Σότσι διεξάγεται μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση διάσωσης. Δύο ναυτικοί που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο Μπεσίκτας αγνοούνται.

Το Σάββατο το πρωί το πλοίο κόπηκε στα δύο κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής καταιγίδας. Δέκα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να φτάσουν στην πρύμνη, η οποία μετά από λίγες ώρες ξεβράστηκε στην ακτή. Ανάμεσα στους επιζώντες ναυτικούς ήταν πολίτες της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας. Όμως το μπροστινό μέρος του πλοίου σχεδόν αμέσως βυθίστηκε. Προφανώς, μέσα σ' αυτό ήταν τα δύο άλλα μέλη του πληρώματος. Στη θάλασσα, η καταιγίδα σταδιακά υποχωρεί, πράγμα που θα διευκολύνει τις έρευνες, οι οποίες γίνονται τόσο πάνω από το νερό όσο και στην ξηρά, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24".

Στις δεξαμενές του φορτηγού πλοίου υπήρχαν περισσότερο από 16 τόνοι καυσίμων. Αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει προσωρινά κίνδυνος για διαρροή. Το πλοίο Μπεσίκτας προερχόταν από την Τουρκία και έπλεε με σημαία Τανζανίας. Ειδικοί θα διερευνήσουν γιατί ο σκελετός του πλοίου δεν άντεξε στην καταιγίδα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το πλοίο μετέφερε φορτίο τριών χιλιάδων τόνων από βασάλτη. Οι πέτρες αυτές προορίζονταν για την ενίσχυση της προβλήτας του λιμένα Ιμερέτι, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.Πηγές