Επιστράτευση οδηγών και απορριματοφόρων στην Αττική

Από Βικινέα

18 Οκτωβρίου 2011

Σε πολιτική επιστράτευση/επίταξη όλων των απορριμματοφόρων οχημάτων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και των οδηγών τους προχώρησε η Κυβέρνηση σήμερα. Πρόκειται για πρωτοφανές μέτρο και η απόφαση ετέθη σε ισχύ από σήμερα και ώρα 7:00 π.μ. και όπως αναφέρεται στο σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ελήφθη για την αποτροπή των σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα και με το σχετικό δημοσίευμα του Σκαϊ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το υπό αριθμό 2326/17-10-2011 ΦΕΚ (τεύχος Β') με το οποίο εξουσιοδοτούνται οι Υπουργός Εσωτερικών και Περιφερειάρχης Αττικής να προχωρήσουν στην επίταξη. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι επιτάσσονται και οι υπηρεσίες των οδηγών καθώς και η χρήση των απορριμματοφόρων. Αρμόδιος για την έκδοση και την επίδοση των φύλλων επίταξης στους οδηγούς" ορίζεται ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Την απόφαση αυτή συνυπογράφουν ο Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Την ίδια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (το δευτεροβάθμιο σωματείο των εργαζομένων στους Δήμους σε όλη της Ελλάδα) ήταν στα Δικαστήρια για την εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Trikalanews.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την απεργία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «με την προκυρηχθείσα 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε».Πηγές