Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας στην Ευρώπη

Από Βικινέα

26 Ιουνίου 2011

Ο Γουέν Ζιαμπάο

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο, συνέχισε την ευρωπαϊκή του περιοδεία την Κυριακή στο Μπίρμινχαμ της Βρετανίας, όπου και επισκέφτηκε την αυτοκινητοβιομηχανία MG, που ανήκει σε Κινέζους επιχειρηματίες. Ο Γουέν Ζιαμπάο παρουσίασε το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου της εταιρείας μετά από 15 χρόνια, χαρακτηρίζοντας το ισχυρό σύμβολο φιλίας μεταξύ του Λονδίνου και του Πεκίνου.

Πάντως έξω από τις εισόδους του εργοστασίου, ομάδα διαδηλωτών ζητούσε την απελευθέρωση του Θιβέτ. Ορισμένα από τα πανό των διαδηλωτών έγραφαν «Κάμερον και Γουέν: Ανθρώπινα δικαιώματα πάνω από το εμπόριο». Αργότερα, ο Γουέν Ζιαμπάο παρακολούθησε μια σύντομη παράσταση στο Κέντρο Σαίξπηρ στο Στράτφορντ, γενέτειρα του διάσημου θεατρικού συγγραφέα.

Σήμερα, ο Κινέζος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογο του Ντέιβιντ Κάμερον. Οι συνομιλίες τους θα εστιαστούν πιθανότατα σε θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες. Μετά την συνάντηση με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γουέν Ζιαμπάο θα επισκεφτεί τη Γερμανία.Πηγές