Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων της Κίνας

Από Βικινέα

15 Αυγούστου 2011

Σημαία της Κίνας

Χθες πραγματοποίηθηκε επίσκεψη του Αρχηγού των Ένοπλων Δυνάμεων της Κίνας, Τσέν Μπινγκντέ, και του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, καθώς και συνάντηση του Τσέν Μπινγκντέ με τον Στρατηγό Μπένι Γκάντζ. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Εχούντ Μπαράκ είχε επισκεφθεί το Πεκίνο, για συνομιλίες με τον Λιάνγκ Γκουανγκλιέ, Υπουργό Άμυνας της Κίνας.

«Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και ο Αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων της Κίνας συζήτησαν για τη κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή, τις σχέσεις με τη Παλαιστινιακή Αρχή, τη κατάσταση που επικρατεί στο Πακιστάν και στο Ιράν, καθώς και για τον πόλεμο με τη παγκόσμια τρομοκρατία. Ο Στρατηγός Τσέν Μπινγκντέ θα συμμετέχει σε συνόδους με θέματα ασφαλείας, θα επισκεφθεί στρατιωτική βάση και θα παραστεί σε εκπαίδευση Ισραηλινών στρατιωτών», αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Σήμερα, το Ισραήλ προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί στο αίτημα της Παλαιστίνης για αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ. Στο παρελθόν, το Ισραήλ προσπάθησε να πείσει τη Κίνα να λάβει πιο αυστηρή στάση απέναντι στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Πηγές