Επίθεση και εμπρησμός στην εβραϊκή Συναγωγή της Κέρκυρας

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

20 Απριλίου 2011

Επίθεση από εμπρηστές δέχτηκε η εβραϊκή Συναγωγή της Κέρκυρας, στο ξεκίνημα των εορτασμών του εβραϊκού Πάσχα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες μπήκαν από μια πλαϊνή πόρτα. Ύστερα, έβαλαν φωτιά σε περίπου 30 ιερά βιβλία. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, που παραλίγο, όμως, να βάλει φωτιά και στη βιβλιοθήκη της Συναγωγής.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση σε Συναγωγή στην Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2010, η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ύποπτους για τον εμπρησμό μεσαιωνικής συναγωγής στην Κρήτη. Η φωτιά τότε είχε προκαλέσει ζημιές στην οροφή του κτηρίου και είχε καταστρέψει χιλιάδες βιβλία και χειρόγραφα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη». Η επίθεση προκάλεσε ανησυχία στην εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, που απαριθμεί περίπου 8.000 μέλη. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας Μωυσή Κωνσταντίνη, «Ανησυχούμε πάρα πολύ. Ελπίζουμε η αστυνομία να δράσει γρήγορα και να βρεθούν οι δράστες». Οι δράστες καταζητούνται από τις Αρχές.Πηγές

Bookmark-new.svg