Σεισμός και τσουνάμι στην Ιαπωνία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι σε πολλές περιοχές της χώρας. Το τσουνάμι ξέσπασε αμέσως μετά τον σεισμό, το οποίο ακολουθήθηκε από προειδοποιήσεις τσουνάμι στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στη Ρωσία, στο Γκουαχάν, στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία, στη Παπουά Νέα Γουϊνέα, στο Ναουρού, στη Χαβάη, στα Βόρεια Μαριάνας (ΗΠΑ) και στη Ταϊβάν. Επιβεβαιώνεται, για τις Φιλιππίνες, ότι αν το τσουνάμι δεν χτυπούσε τη χώρα για 2 ώρες (5:00 - 7:00) θα ήταν ελαφρώς πιο ασφαλής, αυτή τη περίοδο ο αριθμός 2 είναι προειδοποιητικό για όλες τις περιοχές.
 
Το τσουνάμι είχε ύψος 10 μέτρα και βύθισε σπίτια, κτίρια και αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις αναφορές. ΤοΣτο [[w:Shinkansen|Σινκάνσεν]] σταμάτησε τητην παροχή σιδηροδρομικών υπηρεσιών μετά τον σεισμό. Σύμφωνα με αναφορές, ένα διυλιστήριο πετρελαίου πυρπολήθηκε μετά από σεισμό στην [[w:Ichihara, Chiba|Ιχιχάρα]], ανατολικά του Τόκιο.
 
[[File:Cosmo Oil explosion 20110311.png|thumb|right|150px|Ο σεισμός στην Ιαπωνία]]
 
Το Εθνικό Τμήμα Καιρικήςτης Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είπε ότι οι σεισμοί "τέτοιου μεγέθους" συχνά "προκαλούν τσουνάμι ειδικά σε ακτές εκτός της περιοχής-πηγής." "Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ένα τσουνάμι μπορεί να είχε προκύψει από τον παρόντα σεισμό που θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τις παράκτιες περιοχές, ακόμη και αν βρίσκονταν μακριά από το επίκεντρο," πρόσθεσε.
 
Περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηαντραυματίστηκαν στο Τόκιο μετά από κατάρρευση ορόφου ενός κτιρίου. 4 εκατομμύρια άνθρωποι θεωρείταιυπολογίζεται ότινα έχουν βρίσκονταιμείνει χωρίς δύναμηρεύμα στηστην πρωτεύουσα. Στο Σεντάι, αρκετοί φοβούνται ναυπάρχουν θαφτούνθαμμένοι κάτω από τα ερείπια ενός ξενοδοχείου, το οποίο κατέρρευσε.
 
Ο Πρωθυπουργός [[w:Naoto Kan|Ναότο Καν]] είπε ότινότι δεν υπήρξε διαρροή πυρηνικής ακτινοβολίας,ενέργειας τηνεξαιτίας οποίατου νασεισμού. προκάλεσεΣτην οομιλία σεισμός.του Εκφράζειεξέφρασε τη συμπάθεια του σε όλα τα θύματα στην ομιλία του, και υποσχέθηκε βοήθεια, δηλώνοντας ότι έχει συσταθεί μια έδραυπηρεσία εκτάκτου εκτάκτης ανάγκης. Περίπου 30288 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί μέχρι τώρα.
 
{{Πεςτηγνώμησου}}
8.283

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης