Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύο πρεσβείες στη Ρώμη δέχθηκαν βομβιστική επίθεση

Από Βικινέα

27 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στη Ρώμη (Ιταλία) δέχθηκαν βομβιστική επίθεση τη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκαν δύο (2) άτομα.

Μια βόμβα βρισκόταν κρυμμένη σε ένα πακέτο και εξερράγη όταν ένας υπάλληλος της ελβετικής πρεσβείας άνοιξε το πακέτο. Ο υπάλληλος, 53 ετών, νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα στο χέρι, και σύμφωνα με τις αναφορές αντιμετωπίζει πιθανότητα ακρωτηριασμού του ενός ή και των δύο χεριών. Μια δεύτερη βόμβα εξερράγη στη χιλιανή πρεσβεία, λίγες ώρες αργότερα. Εκεί, επίσης τραυματίστηκε ένας υπάλληλος.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Γκιάννι Αλεμάννο, θεωρεί ότι υπήρχε πιθανότητα για περισσότερες επιθέσεις, "Είναι κύμα τρομοκρατίας κατά των πρεσβειών, κάτι πιο ανησυχητικό από μια απλή επίθεση." Η επίθεση αποτελεί "επίθεση με τρομοκρατικούς στόχους", σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φραττίνι δήλωσε, "Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελβετό πρέσβη και όλους τους υπάλληλους, οι οποίοι έπεσαν θύματα της μιαρής πράξης βίας, την οποία καταδικάζουμε."

Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στις 22 Δεκεμβρίου υπήρξαν δύο βομβιστικές απειλές σε δύο κυβερνητικά γραφεία, ωστόσο αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσα. Τη Πέμπτη, μια ψεύτικη βόμβα ανακαλύφθηκε σε άδειο βαγόνι.Πηγές