Διευρύνθηκε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών

Από Βικινέα

6 Δεκεμβρίου 2011

Διευρύνθηκε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες του κόσμου και τώρα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Έκθεση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος εδρεύει στο Παρίσι και απαριθμεί 34 μέλη, ζητά από τις κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των διαρκώς εντεινόμενων ανισοτήτων.

Η έκθεση δείχνει ότι «το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ του 10% των πλουσιότερων πολιτών και του 10% των φτωχότερων πολιτών έχει διευρυνθεί σε όλες σχεδόν τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Το μεγαλύτερο εισοδηματικό χάσμα παρατηρείται στη Χιλή και το Μεξικό, όπου το εισόδημα των πλουσίων είναι κατά 25 φορές υψηλότερο από αυτό των φτωχών. Στις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ το χάσμα είναι 14 προς 1, στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία 10 προς 1 και στην Γερμανία, τη Δανία και τη Σουηδία 6 προς 1».

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ανχέλ Γκουρία, δήλωσε ότι «η μελέτη δείχνει πως το κοινωνικό συμβόλαιο έχει αρχίσει να ξεφτίζει σε πολλές χώρες».Πηγές

Διαβάστε ακόμα