Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διεκόπη το ντέρμπι μεταξύ της Ντιναμό Μόσχας και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Από Βικινέα

18 Νοεμβρίου 2012

Ο Αντόν Σούνιν, τερματοφύλακας της Ντιναμό Μόσχας

Διεκόπη, χθες, το ντέρμπι μεταξύ της Ντιναμό Μόσχας και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ρωσίας 2012-2013.

Ο αγώνας ξεκίνησε με απόλυτη υπεροχή της Ντιναμό και προσπάθειες της Ζενίτ να απαντήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 27ο λεπτό, ο Βλαντίμιρ Γκρανάτ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ - η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και βρέθηκε στη κάτω γωνία των διχτυών του Βιτσισλάφ Μαλαφέεφ.

Η Ζενίτ πήρε την υπεροχή στα χέρια της και ανάγκασε τη Ντιναμό να κλειστεί στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, στο 37ο λεπτό, ο Αντόν Σούνιν βρέθηκε στο έδαφος, αφού έπεσε πάνω του μια κροτίδα. Ο διαιτητής του αγώνα, Αλεξέι Νικολάεφ, οδήγησε τις ομάδες στα αποδυτήρια και αργότερα ανακοίνωσε τη λήξη του αγώνα.

Σύμφωνα με τον γιατρό της Ντιναμό Μόσχας, Αλεξάντερ Ρέζεποφ, «ο Σούνιν δεν βλέπει καλά από το ένα μάτι και θα χρειαστεί να περάσει εξέταση από ειδικό».

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αναφέρονται τα εξής: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την πράξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη λήξη του αγώνα και εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, όπως και αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για το ποδόσφαιρο. Καθώς η Ντιναμό Μόσχας ανέλαβε την πώληση των εισιτηρίων και την εξέταση των οπαδών πριν τον αγώνα, δηλώνουμε ότι συλλογικός μας σκοπός είναι η αποκάλυψη του οπαδού που ευθύνεται και μια ουδέτερη έρευνα. Ευχόμαστε περαστικά στον Αντόν Σούνιν και θα κάνουμε τα πάντα για να τιμωρήσουμε τον οπαδό, ο οποίος έριξε την κροτίδα».

Τώρα αναμένεται η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για το αν η Ζενίτ θα δεχθεί τεχνική ήττα ή αν θα υπάρξει επανέναρξη του αγώνα.Πηγές