Διεθνής Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

26 Νοεμβρίου 2012

Την Κυριακή τιμήθηκε η Διεθνής Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ, το 1999.

Σε ανακοίνωση του, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, ζητά από όλες τις κυβερνήσεις «να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τον τερματισμό κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτοί που προκαλούν την βία θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή και όχι τα θύματα».

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των δύο φύλων και την νομική υπεράσπιση των γυναικών ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία, που ονομάζεται ΔΕΣΜΕΥΣΗ, και μέσω της οποίας ζητείται από τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν δημοσίως ότι θα υιοθετήσουν νέες πολιτικές που θα προστατεύουν τις γυναίκες από το να πέφτουν θύματα βιαιοτήτων.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάθριν Άστον, ανέφερε ότι «η βία κατά των γυναικών είναι ξεκάθαρα η πιο διαδεδομένη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εποχή μας». Όπως είπε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο για τις γυναίκες».Πηγές


Bookmark-new.svg