Δια βίου κατάρτιση με κουπόνια

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Φεβρουαρίου 2011

Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία του 2009)

Δράσεις, ύψους 2,2 δισ. ευρώ για τη δια βίου μάθηση εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά στην συνεδρίαση του Συμβούλιου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση.

Οι δράσεις αφορούν αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευσης ενηλίκων καθώς και στελεχών του Δημοσίου. Επίσης η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε και δράσεις για νέους με το σύστημα των κουπονιών. Τα κουπόνια αυτά θα επεκταθούν επίσης στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, όπου οι φοιτητές θα αγοράζουν με αυτά υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την "Αυγή" το σύστημα των κουπονιών "εφαρμόζεται ευρέως στις ΗΠΑ με καταστροφικά αποτελέσματα για τα δημόσια σχολεία, τα οποία ουσιαστικά απειλούνται με αφανισμό και σε ορισμένες πολιτείες έχουν ήδη αφανιστεί".

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου μίλησε και η η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προέβλεψε αύξηση της ζήτησης σε επαγγέλματα μεσαίου και υψηλού μορφωτικού επιπέδου για την επόμενη δεκαετία. Οι περισσότερες θέσεις που θα δημιουργηθούν στα επόμενα 10 χρόνια θα αφορούν τεχνικούς και εργαζόμενους στις πωλήσεις. Αυτό σημαίνει, εξήγησε η Υπουργός, "πως η χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχει ανάγκη από επαγγελματίες και τεχνίτες με τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση...".Πηγές

Bookmark-new.svg