Διαδήλωση κατά των χρυσωρυχείων στο Πέραμα Έβρου

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Wikinews
Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

4 Νοεμβρίου 2012

Εγκαταστάσεις εταιρίας χρυσωρυχείων στο χωριό Πέραμα.
Διαδήλωση κατά των χρυσωρυχείων στο Πέραμα.


Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 έγινε διαδήλωση στο χωριό Πέραμα του Έβρου ενάντια στην δημιουργία χρυσωρυχείων στο Πέραμα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Στην διαδήλωση συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα από τη Ροδόπη, τον Έβρο και τη Χαλκιδική μετά από κάλεσμα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου. Στον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων συμμετείχαν και φορείς όπως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η δημιουργία χρυσωρυχείων θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος με τεράστια κέρδη για τους χρυσοθήρες με αντάλλαγμα ελάχιστες θέσεις εργασίας πάνω στο οποίο πατάει η εταιρεία για να κάμψει την καθολική αντίθεση κατοίκων και φορέων της Θράκης. Κατά την διαδήλωση έγινε συμβολική δενδροφύτευση στην περιοχή. Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την διάρκεια εξόρυξης πετρωμάτων μεγάλης κλίμακας έχουν δημοσιευτεί επιστημονικές μελέτες οι οποίες παρουσιάζουν το πρόβλημα.Πηγές

Εξωτερικός σύνδεσμος