Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγωνιζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού γερμανικού τηλεπαιχνιδιού

Από Βικινέα

10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος όφειλε να εμφανιστεί στο ίδιο επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού

Ένας (1) άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, στις 6 Δεκεμβρίου 2010, λόγω ενός ακροβατικού που πήγε στραβά, κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού τηλεπαιχνιδιού στη Γερμανία. Ο Σαμουέλ Κόχ, 23 χρονών, τραυματίστηκε στον λαιμό και στη πλάτη του καθώς απέτυχε να πηδήξει πάνω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο πατέρας του, κατά τη διάρκεια του σόου με τίτλο Wetten, dass..? (Βάζεις στοίχημα;). Το σόου διακόπηκε αμέσως μετά το ατύχημα, που ήταν το πρώτο στην ιστορία του σόου.

Ένας εκπρόσωπος του Dusseldorf University Hospital σχολίασε τη κατάσταση του Κόχ. Δήλωσε πως ο Κόχ ήταν "σε κρίσιμη κατάσταση" και ότι έδειξε "σημάδια παράλυσης".

Ο Κοχ επιχείρησε να πηδήξει πάνω από πέντε (5) αυτοκίνητα. Πήδηξε πάνω από τρία (3), αλλά χτύπησε στο τέταρτο και έπεσε στο δάπεδο.

Αρκετοί διάσημοι είχε προγραμματιστεί να συμμετέχουν στο ίδιο σόου μετά το ατύχημα. Ο Καναδός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ ήταν ένας από αυτούς που προσκλήθηκαν στο σόου. Ακύρωσε όμως την εμφάνιση του μετά το ατύχημα και έκανε μια δήλωσε στη σελίδα του, στο Twitter. Ο τραγουδιστής είπε "μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από ένα σόου". Επίσης στέλνει τις ευχές του στον Κόχ λέγοντας, "Παρακαλώ να προσεύχεστε για τον Σάμουελ Κόχ και την οικογένεια του καθώς περιμένουμε και ελπίζουμε για την υγεία και την ασφάλεια του."

Το Wetten, dass..? δημιουργήθηκε 29 χρόνια πριν (14 Φεβρουαρίου 1981) και πολλά επεισόδια προβλήθηκαν κάθε χρόνο. Στο σόου, κάποια μέλη δείχνουν διάφορες φιγούρες, τις οποίες βαθμολογούν διάσημα πρόσωπα. Το σόου ήταν γνωστό ως οικογενειακό φιλικό σόου, ωστόσο, μια γερμανική εφημερίδα αναρωτήθηκε αν το σόου είναι "κατάλληλο για παιδιά, μετά το ατύχημα;".

Η Rheinische Post σημείωσε, "Από το Σάββατο το απόγευμα, επιτέλους, οι γονείς πρέπει να σκεφθούν σοβαρά αν το Wetten Dass…? είναι κατάλληλο για παιδιά. Δεν είναι προβλέψιμο ότι πολλά παιδιά θα παρακολουθούν ένα επικίνδυνο, για τη ζωή, σόου."

Οι παραγωγοί του σόου ανακοίνωσαν ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί να εκπέμπει κανονικά. Ο Τόμας Μπελλούν, ο διευθυντής του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού, έκανε την ανακοίνωση στο ZDF. Ο Μπελλούτ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι "το Wetten, dass θα συνεχίσει κανονικά." Υπερασπίστηκε τα πρότυπα (στάνταρντ) ασφαλείας λέγοντας, "Θα ενισχύσουμε τα πρότυπα ασφαλείας μας ακόμα περισσότερο αν και ήμασταν πάντα της γνώμης ότι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αυστηρά από τα υπάρχοντα."Πηγές