Δημοσιεύτηκε το πόρισμα σχετικά με τα "στημένα παιχνίδια" της SuperLeague

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

24 Ιουνίου 2011

Στις 24 Ιουνίου 2011 δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τόπο της Ελευθεροτυπίας το πόρισμα των 130 σελίδων που διαβίβασε η αντιεισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, το οποίο περιλαμβάνει 83 ονόματα υπόπτων μεγαλοπαραγόντων, διαιτητών και ποδοσφαιριστών για τα στημένα παιγνίδια. Το πόρισμα περιλαμβάνει επίσης διαλόγους μεταξύ μεγαλοπαραγόντων και όχι μόνο. Οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο πόρισμα ουσιαστικά αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στο στήσιμο της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία καθόριζε το αποτέλεσμα αγώνων.

Αυτή τη στιγμή 9 άτομα κρατούνται στην ΓΑΔΑ, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος είναι στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Την ερχόμενη Δευτέρα (27/6) θα ακολουθήσει η απολογία τους εκτός αν ζητήσουν νέα προθεσμία λόγω του μεγάλου όγκου της δικογραφίας.

Την ίδια ώρα αναζητούνται με τη διαδικασία του Αυτόφωρου οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι (Μάκης Ψωμιάδης (ιδιοκτήτης της Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής), Γιάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος της ΕΠΟ) και Βασίλης Γιωρτσάκος (παράνομος μπουκμέικερ). Όσον αφορά τα άλλα 68 άτομα, η εισαγγελία έδωσε τη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, στη δημοσιότητα και επίσημα τα ονόματα τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Θανάσης Κανελλόπουλος, οι οποίοι αρνούνται την εμπλοκή τους. Θα ακολουθήσει η κατάθεση των συλληφθέντων για όσα γνωρίζουν για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, με την εισαγγελία να αποφασίζει αν συντρέχουν λόγοι ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψη τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθούν ελεύθεροι.Πηγές

Bookmark-new.svg