Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν τα κατάφερε ο Πιστόριους

Από Βικινέα

3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Όσκαρ Πιστόριους

Αν και στα προκριματικά ο Όσκαρ Πιστόριους συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ της κατηγορίας Τ44 κατεβάζοντάς το κατά 1.27 δευτερόλεπτα δεν κατέφερε να χριστεί «χρυσός» παραολυμπιονίκης, καθώς ηττήθηκε στα τελευταία μέτρα από τον Βραζιλιάνο Άλαν Ολιβέιρα.

Ωστόσο, ο «blade runner» δήλωσε αργότερα πως η κούρσα δεν ήταν αξιόπιστη. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Τα τεχνητά μέλη του είναι κατά περίπου δέκα μέτρα ψηλότερα από ότι επιτρέπουν οι κανονισμοί, πράγμα που κάνει την κούρσα αναξιόπιστη. Δεν είναι δυνατόν να τρέχουν άνθρωποι από το πουθενά και να κατακτούν τίτλους».

Αργότερα, ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του: «Δεν θα ήθελα ποτέ να υποβαθμίσω την στιγμή του θριάμβου των άλλων αθλητών και θέλω να απολογηθώ για τα σχόλιά μου μετά τον αγώνα. Αυτή ήταν η στιγμή του Άλαν και θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό που τρέφω για εκείνον. Είμαι περήφανος Παραολυμπιονίκης και πιστεύω στην δικαιοσύνη του αθλητισμού. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω για την διεθνή παραολυμπιακοή επιτροπή που μοιράζεται τέτοιους σκοπούς».
Πηγές