Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεκαπέντε νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μαρόκο

Από Βικινέα

29 Απριλίου 2011

Η πλατεία Τζαμά Ελ Φνα

Το Μαρόκο υποστηρίζει «ότι τρομοκράτες ευθύνονται για την βομβιστική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε αρκετούς ανθρώπους σε πολυσύχναστη πλατεία του Μαρακές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χαλίντ Νασίρι, δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πει ποια οργάνωση είναι υπεύθυνη για την επίθεση της Πέμπτης που είχε σαν αποτέλεσμα δεκαπέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι είκοσι να τραυματισθούν». Αξιωματούχοι ανέφεραν «ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν περίπου 10 άνθρωποι σε καφετέρια για τουρίστες. Ορισμένοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας».

Από την έκρηξη καταστράφηκε η πρόσοψη ενός διώροφου καφέ στην πλατεία Τζαμά Ελ Φνα στην καρδιά της παλιάς πόλης του Μαρακές, που αποτελεί και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο Βασιλιάς Μοχάμεντ του Μαρόκου διέταξε «άμεση έρευνα για την επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα».

Το Μαρόκο είχε χτυπηθεί από σειρά επιθέσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών το 2003 με αποτέλεσμα 45 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων ήταν και 12 βομβιστές αυτοκτονίας.Πηγές