Γυναίκα πήρε 18,6 εκατομμύρια δολλάρια από μήνυση εναντίον της Equifax

Από Βικινέα

4 Αυγούστου 2013

Μία επιτροπή παρέδωσε στην Τζούλι Μίλερ από την Κομητεία Μάριον στο Όρεγκον 18,6 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη Παρασκευή σε μία ομοσπονδιακή μήνυση εναντίον της Equifax. Η μήνυση υποστήριξε ότι πέρασε δύο χρόνια προσπαθώντας να πάρει υπηρεσίες πληροφοριών Equifax για να διορθώσει σημαντικά λάθη στην πιστωτική αναφορά της τα οποία της κόστισαν τις ευκαιρίες να πάρει νέα πίστωση.

Η Μίλερ είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με την Equifax αρκετές φορές για να αμφισβητήσει τις εσφαλμένες πληροφορίες στην έκθεση της πιστωτικής της όπως τον λανθασμένο Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης, την ημερομηνία γέννησης και πληροφορίες λογαριασμού. Δεν είχε προσέξει αυτά τα προβλήματα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 όταν μία τράπεζα δεν δέχθηκε την πιστωτική της. Είπε ότι άλλα πιστωτικά γραφεία διόρθωσαν τα λάθη όταν ήρθε σε επαφή μαζί τους αλλά η Equifax όχι.

Ο εισαγγελέας του Πόρτλαντ Τζάστιν Μπάξτερ, που εμπλέκεται στην υπόθεση Μίλερ είπε: «Υπήρξε ζημιά στην φήμη της, παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής και χαμένη ευκαιρία να πάρει πίστωση. [...] Έχει έναν αδερφό ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και δεν μπορεί να πάρει πίστωση μόνος του, και δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει». Στο ABC News είπε: «Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Δεν έτρεξε απευθείας στο δικαστήριο. [..] Βρήκαμε ότι όταν οι κατηγορίες θα έρχονταν, θα τις έτρεχαν μέσω ενός σαρωτή και θα τις έστελναν στο εξωτερικό.».

Η Equifax αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την μήνυση στο ABC News ή στο Associated Press.Πηγές