Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γαλλία: νέο κύμα χιονιού

Από Βικινέα
Στο Νανσύ, αυτή τη νύχτα, το χιόνι έφθασε τα 10 εκατοστά

19 Δεκεμβρίου 2010

Ένα νέο κύμα χιονιού, ερχόμενο από τα δυτικά, πρέπει να περάσει σήμερα από τη Γαλλία. Η κυκλοφορία θα γίνει δύσκολη, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Νωρίς το πρωί, 5200 επιβάτες έμειναν στο αεροδρόμιο Roissy-Charles-de-Gaulle, λόγω του ότι έκλεισε το αεροδρομίο Heathrow, στο Λονδίνο. Οι μισοί (2600) επιβάτες στεγάστηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν στο αεροδρόμιο ή σε γυμνάσια, όπου τοποθετήθηκαν πλαστικά στρώματα. Στο Pas-de-Calais, 300-400 άτομα δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ επέστρεφαν στην Αγγλία με λεωφορείο.

Η RATP ανακοίνωσε ότι το δίκτυο "θα έχει προβλήματα στη περιοχή του Παρισιού. Πολλές γραμμές έχουν διακοπεί, παρακαμφθεί, ή αποκατασταθεί μόνο σε τμήματα της διαδρομής."

Από τη πλευρά της, η Air France ρωτήθηκε από τους πελάτες της να ρωτούν για τη κατάσταση των πτήσεων της πριν την αναχώρηση στο αεροδρόμιο, στο τηλέφωνο (3654) και στο Διαδίκτυο. Από τους τέσσερις (4) διαδρόμους του αεροδρομίου Roissy-Charles-de-Gaulle, οι δύο (2) είναι ανοιχτοί - οι αρχές ζήτησαν από τις ευρωπαϊκές εταιρίες να μην εκτρέψουν και άλλες πτήσεις τους στο Roissy.

Στη περιοχή του Παρισιού, από εχθές το βράδυ, δεκαέξι (16) θωρακισμένα οχήματα της Εθνικής Αστυνομίας κινητοποίηθηκαν για να απελευθερώσουν αυτοκινητιστές που είχαν παγιδευτεί στους δρόμους. Αφού αποκατέστησαν την τάξη στους δρόμους, αποχώρησαν. "Οι ζώνες κινδύνου είναι οι περιοχές της Yvelines, το τρίγωνο της Rocquencourt, η περιοχή Ν118 στη Vélizy, η Chevreuse και η ζώνη της Thoiry", δήλωσε ο συνταγματάρχης Νουάϊγ.

Πηγές