Βενεζουέλα: Δύο νεκροί σε συμπλοκή υποστηρικτών των υποψήφιων προέδρων

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

1 Οκτωβρίου 2012

Οι Αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι «δύο άτομα πυροβολήθηκαν θανάσιμα σε συμπλοκή μεταξύ υποστηρικτών του Ούγκο Τσάβεζ και του Ενρίκε Καπρίλες».

Παράγοντες της Αντιπολίτευσης λένε ότι «οι δύο φονευθέντες στην πολιτεία Μπαρίνας ήταν υποστηρικές του Ενρίκε Καπρίλες». Ο Υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας, Ταρέκ Ελ-Εσάμι, δήλωσε ότι «πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο το οποίο και διερευνάται».

Ο Ούγκο Τσάβεζ και ο Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος έχει στο παρελθόν διατελέσει πολιτειακός κυβερνήτης, θα αναμετρηθούν στις κάλπες στις 7 Οκτωβρίου για το προεδρικό αξίωμα. Ο Ενρίκε Καπρίλες θεωρείται ως ο πιο σημαντικός αντίπαλος τον οποίον είχε ο Ούγκο Τσάβεζ από τότε που αναδείχτηκε στο ανώτατο αξίωμα της Βενεζουέλας. Εάν ο Ούγκο Τσάβεζ κερδίσει στις εκλογές, πιθανότατα θα υπηρετήσει μέχρι το 2019, οπότε και θα ολοκληρώσει 20 χρόνια στο προεδρικό αξίωμα.

Ο Ούγκο Τσάβεζ λέει ότι «έχει πλήρως αναρρώσει από τον καρκίνο που τον προσέβαλε στο παρελθόν» και πως «είναι πανέτοιμος να υπηρετήσει ακόμα μια θητεία ως Πρόεδρος της Βενεζουέλας».Πηγές


Bookmark-new.svg