Βίαια χτυπήματα προ των εκλογών στην Αλβανία

Από Βικινέα

6 Μαΐου 2011

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σχετικά με έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στη βόρεια Αλβανία. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου, που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και βιαιότητες. Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.

Κανένας δεν τραυματίσθηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Κούκες, αλλά υπέστη ζημιές το αυτοκίνητο του σοσιαλιστή υποψήφιου για το δήμο της περιοχής. Οι Αλβανοί πολίτες προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν νέους δημάρχους, επικεφαλείς τοπικών περιφερειών και δημοτικά συμβούλια. Το πολιτικό περιβάλλον της χώρας έχει βαθύτατα διχαστεί μεταξύ του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, με τις προεκλογικές εκστρατείες να αμαυρώνονται από σκληρές δηλώσεις και βιαιότητες.

Επίσης αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Ιανουαρίου στην Αλβανία είχαν σαν αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι να τραυματιστούν.Πηγές