Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων σε ολόκληρο τον κόσμο

Από Βικινέα

22 Ιανουαρίου 2013

Η σημαία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Εργασία ανακοίνωσε ότι «σχεδόν 200 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι χωρίς δουλειά» και ότι «το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονιά».

Στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού αναφέρεται ότι «ο συνολικός αριθμός ανέργων αυξήθηκε κατά 4.2 εκατομμύρια το 2012 μετά από δύο συνεχόμενη έτη που σημείωνε πτωτική πορεία». Όπως τονίζεται, «το ¼ των νέων ανέργων είναι στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ τα άλλα ¾ στις αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ανατολική και Νότια Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική».

Στην έκθεση, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη το πρωί, αναφέρεται επίσης ότι «άλλα 39 εκατομμύρια άνθρωποι που βρίσκονται εκτός εργασίας, σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν περιλαμβάνονται στα επίσημα ποσοστά ανεργίας».

Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι «ο αριθμός των ατόμων που θα αναζητούν εργασία θα αυξηθεί σε περισσότερα από 210 εκατομμύρια τα επόμενα 5 χρόνια», ενώ τονίζεται ότι «η αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα άσχημη όσον αφορά τους νέους, καθώς περίπου 74 εκατομμύρια άνεργοι είναι μεταξύ 15 και 24 ετών».Πηγές

Διαβάστε επίσης