Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεόπτωχων στην Ευρώπη

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

31 Ιανουαρίου 2013

Ποσοστά παιδικής φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1959-2009

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δίνει μάχη για την παροχή βοήθειας στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νεόπτωχων στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «περισσότερα από 26 εκατομμύρια άτομα είναι άνεργοι στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι εκτός της αγοράς εργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Κεντρική Ασία».

Ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποιεί ότι «εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από μείωση των εισοδημάτων τους, έλλειψη τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι».

Το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Γαλλία ανέφερε ότι «φέτος παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 14%, όσον αφορά τα άτομα που ζητούν βοήθεια σε σχέση με πέρσι». Το παράρτημα της οργάνωσης στη Δανία ανέφερε ότι «τα φετινά Χριστούγεννα υπήρξε αύξηση 100% στα άτομα που ζήτησαν βοήθεια, σε σχέση με το 2009». Στη Λιθουανία, η χορήγηση τροφίμων από 30.000 άτομα που ήταν το 2006 έφτασε τα 100.000 άτομα το 2012.

Όπως ανέφερε η Ανίτα Ούντερλιν, Επικεφαλής των Υπηρεσιών του Ερυθρού Σταυρού για την Ευρώπη, «ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που ζητούν βοήθεια δείχνει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης».Πηγές


Bookmark-new.svg