Απονεμήθηκαν τα Πούλιτζερ για το 2011

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

19 Απριλίου 2011

Το χρυσό μετάλλιο των Πούλιτζερ.

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Πούλιτζερ για το 2011, τα κορυφαία βραβεία για τη δημοσιογραφία, από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Πρωταγωνιστές των βραβείων ήταν οι δημοσιογραφικοί κολοσσοί New York Times και Los Angeles Times, καθώς και το ανεξάρτητο διαδικτυακό δημοσιογραφικό πρακτορείο ProPublica.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι των The New York Times κέρδισαν 2 βραβεία για τα διεθνή θέματα και τον σχολιασμό, ενώ οι Los Angeles Times κέρδισαν το βραβείο για το «ρεπορτάζ που προσέφερε υπηρεσία στο κοινό», για την αποκάλυψη σχετικά με τους ογκώδεις μισθούς που εισέπρατταν οι αρχές στην πόλη Μπελ της Καλιφόρνια. Τέλος, η ProPublica κέρδισε το βραβείο ρεπορτάζ για τα αμερικανικά θέματα, για την έρευνα για τα προβλήματα του χρηματιστηρίου της Ουόλ Στριτ.

Άλλα βραβεία κέρδισαν οι εφημερίδες Sarasota Herald-Tribune (ερευνητικό ρεπορτάζ), Chicago Sun-Times (τοπικό ρεπορτάζ), Star-Ledger (feature), Milwalkee Journal Sentinel (ρεπορτάζ για σημαντικό ζήτημα) και Boston Globe (κριτική). Ακόμα, ο σκιτσογράφος Μάικλ Κίφι της Denver Post κέρδισε το βραβείο καλύτερου σκιτσογράφου. Τέλος, το βραβείο για το καλύτερο φωτορεπορτάζ κέρδισε η Washington Post.Πηγές

Bookmark-new.svg