Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απολύσεις στον 9.84 και αύξηση πόρων για κοινωνική πολιτική στον Δήμο Αθηναίων

Από Βικινέα

3 Μαρτίου 2011

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84

Εν μέσω περικοπών πόρων από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε σε απολύσεις δημοσιογράφων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Απομακρύνθηκαν 20 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και 63 συμβασιούχοι, με κριτήριο την απόδοσή τους, τη δυνατότητα να βρουν άλλη εργασία και την πολυθεσία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο που αρνήθηκε ότι για τις απολύσεις πρυτάνευσαν κομματικά κριτήρια.

Ο Κος Καμίνης ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα ενισχυθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές που γίνονται στον «Αθήνα 9.84». Το κόστος λειτουργίας του σταθμού που ανέρχονταν ετησίως στα εννέα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να μειωθεί στα πέντε και να λειτουργήσει από τον Ιούνιο με την μορφή ανωνύμου εταιρείας.

Καταλαβαίνετε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δε διστάζει να επιλέξει πού θα κατευθύνει τους πόρους
Γιώργος Καμίνης

Τα χρήματα που εξοικονομούνται θα διατεθούν για την κοινωνική πολιτική του δήμου, με έμφαση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τονίζοντας ότι ανάμεσα στην διατήρηση ενός ραδιοφωνικού σταθμού με ακροαματικότητα 0,5% και στην ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου η επιλογή είναι προφανής.

Τέλος αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου λέγοντας, ότι τα δάνεια αυξήθηκαν κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο (κατά 50%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα 220 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη προς τρίτους αγγίζουν πια τα 77 εκατομμύρια. Επίσης οι πιστώσεις που θα εγγραφούν στο προϋπολογισμό του 2011 θα είναι σχεδόν κατά 20% μειωμένες σε σχέση με αυτόν την περσινής χρονιάς.Πηγές