Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απειλή βόμβας σε αεροπλάνο με πτήση Ηνωμένο Βασίλειο-Αίγυπτος - εκτρέπεται στην Ελλάδα

Από Βικινέα

30 Ιανουαρίου 2011

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελλάδα

Ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση από το Χίθροου στο Κάιρο εκτράπηκε στην Αθήνα προχθές τη νύχτα μετά από ανακάλυψη ενός σημειώματος με τη λέξη 'βόμβα' που βρέθηκε κατά τη πτήση. Η πτήση της EgyptAir έφθασε στις 8:39 μ.μ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με 251 επιβάτες.

Η πτήση MS778 ελέγχθηκε για βόμβες από την αστυνομία το ίδιο βράδυ, ενώ οι επιβάτες έμειναν σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Μετά, κι αφού ανακαλύφθηκε ότι επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό, το τζέτ απογειώθηκε και πάλι στις 1:30 μ.μ (τοπική ώρα) εχθές, με προορισμό το Κάιρο.

Το περιστατικό συνέβηκε καθώς οι Αιγύπτιοι διαμαρτύρονται για τη 30χρονη ηγεσία του Προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, συγκρουόμενοι με την αστυνομία για πέμπτη (5η) μέρα. Προχθές τη νύχτα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε εφαρμογή από τον αιγυπτιακό στρατό, κίνηση που αγνοήθηκε από χιλιάδες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει κατά όλων των ταξιδιών σε πόλεις της Αιγύπτου εκτός των εντελώς αναγκαίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτών προς το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.Πηγές