Ανοίγει το θέατρο Μπολσόι μετά από 6 χρόνια

Από Βικινέα

28 Οκτωβρίου 2011

Το θέατρο σε παλαιότερη φωτογραφία του 2002

Απόψε, μετά από έξι χρόνια ανακατασκευής θα ανοίξει το ιστορικό κτίριο του Θεάτρου Μπολσόι. Με την ευκαιρία αυτή θα δοθεί μια συναυλία γκαλά, η οποία θα μεταδοθεί σε δύο ρωσικά και σε ξένα τηλεοπτικά κανάλια.

Η μεγάλη αυτή ανακαίνιση κόστισε στον προϋπολογισμό του σχεδόν 21 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ το θέατρο θα παρουσιαστεί σήμερα, όπως ήταν στο απόγειο της ομορφιάς του - στο τέλος του ΧΙΧ αιώνα - με τη μοναδική ακουστική του και τις κουρτίνες χρυσού, την άπλετη βελούδινη πολυτέλεια και τους τεράστιους κρυστάλλινους πολυελαίους του.

Αλλά και τεχνικά τελειοποιήθηκε. Η συνολική έκταση του θεάτρου μετά την ανακαίνιση έχει διπλασιαστεί. Αρχικά, από τους υπόγειους χώρους, όπως μετέδωσε η Говорит Москва (Μιλά η Μόσχα). Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος περιόδευσε στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο χαρακτήρισε τη σημερινή του μορφή και το επίπεδο του τεχνικού εξοπλισμού με τη λέξη «φανταστικό», λέει η ιστοσελίδα του Θεάτρου Μπολσόι.

Εν τω μεταξύ αναστάτωση προκλήθηκε στο άκουσμα ότι διενεργείται παράνομο εμπόριο εισιτηρίων σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του Vesti.ru, «έκπληκτος ο Υπουργός Πολιτισμού δεν μπόρεσε να διευκρινίσει ποιος φορέας ήταν υπεύθυνος για την αποστολή των προσκλήσεων», ενώ την ίδια ώρα το πρακτορείο ITAR-TASS σημείωνε ότι «δεν υπήρξαν διαθέσιμες προσκλήσεις στην αγορά προς πώληση». Οι μόνες προσκλήσεις που δόθηκαν ήταν προς τα μέλη του Κρεμλίνου, τα υπουργεία, το γραφείο του Δημάρχου Μόσχας, τους εργαζόμενους στο Θέατρο καθώς και τις εταιρίες που συμμετείχαν στην ανακαίνιση.Πηγές